Euromillions

Exclusive image 100% - Kjøp en billett og få en gratis
For og Imot
  • Største jackpot i Europa
  • 2 trekninger per uke
  • 13 forskjellige vinnende kategorier

Euromillions er et Europeisk lotteri som finner sted 2 ganger i uken, på tirsdag og fredag kveld. Den første trekningen fant sted i Frankriket på den 7. februar 2004. Hver uke blir det trukket vinnere i Paris. En standard Euromillions lotterikupong koster 2 Euro. Den største gevinsten som har blitt utbetalt til dags dato var på 161 milliarder 653 tusen pund, noe som tilsvarer over 1 og en halv milliard kroner. Det var Colin og Chris Weir fra Largs utenfor Glasgow i Scotland som stakk av med denne enorme pengesummen.

Mens de aller fleste lotterier er av nasjonal størrelse, er de begrenset til et geografisk område med relativt få mennesker. Euromillions derimot er for land i hele Europa, noe som gjør at langt flere mennesker kan delta. Dette gjør at gevinstene er av astronomisk størrelse.

Noe som gjør det ekstra morsomt å kjøpe lotterikuponger for Euromillions, er at gevinsten blir videreført til neste runde hvis ingen stikker av med jackpotten. Den kan derfor vokse seg større og større.

Reglement

Så hvem kan du delta i Euromillions og hva er reglene? Som de aller fleste lotteri er det svært få regler i dette spillet. Alle personer på 18 år eller mer kan delta. I noen land er det mulig å delta fra man er 16 år. Spillet kan spilles fra hvor som helst i verden, men hvert land kan ha egne fordeler. I Storbritannia er man for eksempel med i en trekning som gjør at man i tillegg til de enorme gevinstene kan vinne 1 million pund. Gevinsten kan kun hentes ut i det landet som har solgt billetten.

Så hvordan spilles dette populære lotteriet? Du må selv velge 5 tall mellom 1 og 50, og 2 ekstra tall mellom 1 og 11 som kalles “lucky stars“. For å vinne jackpotten må du ha alle de 5 hovedtallene og de to ekstra tallene.

Gevinster

Gevinstene varierer fra uke til uke. Du vinner penger om du har 2 riktige tall, men desto flere riktige tall du har, jo høyere er gevinsten. Hvis du har alle de 5 hovedtallene korrekt og de to ekstra tallene i tillegg, stikker du av med så mye som 32% av pengene folk har betalt inn. Hvis du har kun 2 riktige tall deler du 18% av innsatspengene med alle andre som også har 2 riktige tall, men siden det vanligvis er mange som har 2 riktige tall er gevinsten nesten ubetydelig (den høyeste gevinsten noen gang var på rundt 35 kroner på 2 rette). For hele gevinsttabellen kan du klikke her.

Spill på nettet

Nå kan du også enkelt lage dine lotterikuponger på internett, og betale innen få tastetrykk. Du kan enkelt og greit gå til www.euro-millions.com og velg «play Euromillions». Du kommer da til å få opp valget mellom en 5-linjes kupong og en 7-linjes kupong. Etter at du har valgt 5 tall for hver linje på kupongen må du velge dine 2 «lucky stars». Etter at du har valgt ut dine kuponger kan du betale for dem. Etter at du har betalt er det eneste du trenger å gjøre og vente på at trekingen har blitt offentligjort. Lykke til!

Comments are closed.