Powerball

Exclusive image 100% - Kjøp en billett og få en gratis
For og Imot
  • Det alltid starter på $ 40 millioner
  • ukentlige trekninger
  • Største jackpottene over hele USA

Powerball er et Amerikansk lotterispill som blir solgt av en rekke forskjellige lotterier, som et slags “delt” jackpotspill. Powerball blir drevet som en samarbeidsavtale mellom mange lotterier, og er en ikke-profitt organisasjon. Den minste jackpotten som utbetales i dette lotteriet er 40 millioner dollar, men det er mulig å vinne så mye som 500-millioner dollar.

Trekningene i lotteriet blir holdt hver eneste uke på onsdag og lørdag klokken 10:59. Når du setter penger på lotteriet trekker du 5 tall mellom 1 og 59, og 1 tall mellom 1 og 35. Hvert spill koster 2 dollar, men mindre du ønsker å spille med 1 dollar ekstra for å delta i selskapets Power Play som tilbyr langt høyere gevinster (med unntak av jackpotten).

På den 18. mai 2013 ble den største gevinsten noen gang vunnet på lotteriet Powerball. Denne var på hele 590 og en halv million dollar. Gevinsten ble vunnet av 84 år gamle Gloria C. MacKenzie som hadde kjøpte billetten uregistrert i et Publix supermarked i Zephyrhills i Florida.

Regler

Hvert spill koster som sagt 2 dollar, med mindre du ønsker å spille Power Play som koster 3 dollar. Du velger 5 tall mellom 1 og 59, og et ekstra fra 35 «powerballer». Powerballtallet du velger kan være et av tallene du allerede har valgt. Trekningen skjer ved bruk av to forskjellige balltrekninger. 5 baller trekkes først fra en pulje, og powerballen trekkes fra en annen pulje.

Alle kuponger som har 3 riktige baller (enten med eller uten powerballen) vinner premier. Jackpotten vinnes hvis du har alle 5 tallene korrekt fra den ordinære trekningen og powerballen korrekt.

Gevinster

Sjansen for å vinne en hvilken som helst gevinst er på 1:32. Det vil si at hvis du kjøper 32 linjer skal du vanligvis vinne på en av dem. Men de laveste gevinstene i trekingen er vanligvis svært lave.

Du vinner 4 dollar hvis du har valgt rett powerball, og samme beløpe hvis du i tillegg har et rett tall fra hovedpuljen. Hvis du har 2 riktige tall fra hovedpuljen og powerballen eller 3 riktige tall fra hovedpuljen får du 7 dollar. De virkelig store premiene får du hvis du får 4 riktige tall fra hovedpuljen og powerballen, eller 5 riktige tall i hovedpuljen. Disse betaler ut 10.000 dollar og 1 millioner dollar respektivt.

Spille på nettet

For å spille på internett må du gå til Powerballs nettside www.powerball.com og velg den staten du ønsker å kjøpe din billett fra. Når du har valgt staten kan du se hvor du kan kjøpe billetter fra i den staten, og du kan finne en nett-lenke som tar deg med til en nettside hvor du kan kjøpe lotterikuponger på nettet.

Uansett om du velger å betale på nettet eller i en butikk, må du velge dine egne tall. Som nevnt ovenfor kan må du velge 5 tall mellom 1 og 59 og en powerball. Betaling kan du gjøre i kontanter i butikker eller med kort på nettet. Lotteriet er anerkjent i hele Amerika og flere tusener spiller hver eneste dag. Du kan derfor trygt kjøpe kuponger på internett.

Comments are closed.